Aktuellt om coronaläget: migri.fi/coronaviruset.


Alltid logga in i Enter Finland med den senaste versionen av din webbläsare och använda en av de följande webbläsarna för att logga in: Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Opera eller Safari.

Om du loggar in med bankkoder och ansöker om fortsatt tillstånd behöver du inte nödvändigtvis besöka ett serviceställe för att identifiera dig. Läs mer om säker identifiering på webbplatsen migri.fi/sv/identifiering.

I Migrationsverkets e-tjänst Enter Finland kan du elektroniskt ansöka om uppehållstillstånd eller medborgarskap. Välkommen!

Välj ansökan nedan:

Om du är osäker på vilken typ av ansökan du ska välja, ta hjälp av Migrationsverkets ansökningsguideAnvisningar om hur du använder e-tjänsten hittar du på sidan Webbtjänster.

Om du bistår någon som ska söka, välj rätt tjänst nedan:

Så här använder du e-tjänsten Enter Finland:

Skapa ett användarkonto.
Du kan använda tjänsten med nätbankskoder eller med e-postadress och lösenord. Videon Bra att veta när du använder e-tjänsten Enter Finland visar hur du använder tjänsten.
Fyll i, betala och skicka din ansökan och besök ett verksamhetsställe.
Boka en tid och besök en finsk beskickning utomlands eller ett av Migrationsverkets serviceställen i Finland. Läs mer: migri.fi/sv/identifiering. På sidorna Tidsbokning  och Besök vid servicestället finns anvisningar för dig som ansöker om tillstånd i Finland. Vi kan inte börja behandla din ansökan förrän du har betalat behandlingsavgiften.
Följ behandlingen av din ansökan.
Du får eventuella begäranden om tilläggsutredningar och själva beslutet till ditt användarkonto, och meddelanden om dessa till din e-post. Håll din e-postadress och ditt lösenord i säkert förvar, eftersom du behöver dem för att logga in i e-tjänsten.  I e-tjänsten hittar du själv samma information som du skulle få från vår kundtjänst.

Följande ansökningar kan inte lämnas in via webben:

I Migrationsverkets e-tjänst är det inte möjligt att ansöka om följande: uppehållstillstånd på grund av finländsk härkomst, uppehållstillstånd på annan grund, fortsatt tillstånd på grund av internationellt skydd, resedokument, Schengenvisum, asyl.

Mer information hittar du på Migrationsverkets och Utrikesministeriets webbplatser.

migri.fi | um.fi

Fem steg och din ansökan är klar

4

Läs mer om Finland och om att flytta till Finland: